Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dzpcdoms/domains/dzpc.nl/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 470
Senna Hof haalt 6 keer zilver op NK

Senna Hof haalt 6 keer zilver op NK

De Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen (NJJK) in Eindhoven waren dit weekend het strijdtoneel voor de top van de Nederlandse jeugd- en juniorenzwemmers. Senna Hof kwam 10 keer uit op een individuele afstand in de categorie junioren 1 (jongens 12 jaar) en keerde met 6 zilveren medailles huiswaarts. Op alle tien afstanden zwemt Senna een persoonlijk record, terwijl de meeste tijden slechts een maand oud waren. Dit betekent een prachtige afsluiting van het eerste deel van het seizoen en kan hij zich gaan opmaken voor het lange baan seizoen.

Ook dichter bij huis werd gezwommen door DZ&PC-zwemmers. Op de regionale B-kampioenschappen werden x medailles gehaald. Ook hier heel veel persoonlijke records en een mooie limiet voor Martine Kamminga voor de regionale A-kampioenschappen van komende zomer.  


NJJK

Voor Senna begon het toernooi op vrijdag met de 200 meter vrije slag. Senna was hier als achtste geplaatst, maar zwom meteen naar een prachtig pr en een zilveren medaille. De 2:13.35 is ook een Fries record EN een regio Noord record. Het oude Friese record (2:15.10) stamde nog uit 1991 en het regio record (2:13.44) uit 2017.
De tweede afstand was de 100 meter rugslag. Hier zwemt Senna wederom een pr (3.5 seconden en haalt hij een vijfde plek). De eerste dag wordt afgesloten met de 200 meter wisselslag. Met een goede raceverdeling haalt hij ook hier zilver en een pr van 3.3 seconden (eindtijd: 2:29.89).

Dag twee voor Senna is de zaterdag. Wederom staan drie afstanden op het programma. In de ochtend is het de 50 meter vrije slag. Hierop zwemt Senna keurig naar een vijfde plaats in 28.21. Ook hier een pr, want zijn oude tijd was 28.58.
De middagsessie is veel zwaarder. Eerst moet de 400 meter vrije slag worden gezwommen. Een mooie vlakke race leidt naar Senna zijn derde zilveren medaille in een tijd van 4:47.77 (pr stond op 4:51.39). Daarna volgt de 200 meter schoolslag. Een spannender race kun je niet krijgen! Samen met Lars Bulman uit Roosendaal was het een nek-aan-nek race waarbij de koppositie steeds wisselde. Lars won hier de race, waardoor Senna opnieuw genoegen nam met een zilveren medaille en een pr van 6 seconden (nieuwe tijd 2:43.39 vs oude tijd 2:49.59).

Zondag was voor Senna de zwaarste dag. Als eerste staat de 400 meter wisselslag op het programma. De 100 meter vlinderslag waarmee deze race begint start al met een persoonlijk record van 1,3 seconden en aan de finish is Senna zijn eindtijd 5:20.76 wederom goed voor zilver en een persoonlijk record van ruim 15 seconden!
Daarna komen de schoolslagspecialisten weer aan bod in de 100 meter schoolslag. Hier moet Senna wederom de strijd aangaan met Lars Bulman. Ook nu moet hij Lars voor laten gaan en haalt hij met 1:17.22 (een pr van ruim 2.5 seconden) een zilveren medaille.
In de middag staat de 100 meter vrije slag en 200 meter rugslag nog op het programma. Beide afstanden eindigt Senna op de vijfde plaats, maar wel weer met een mooi persoonlijk record.

Voor Senna en DZ&PC is dit dus een fantastisch geslaagd weekend met 6 zilveren medailles en 10 persoonlijke records.


Regionale B-kampioenschappen

Op de regionale B-kampioenschappen zwemmen de sporters die een limiet voor de A-kampioenschappen (net) niet hebben gehaald. Om deze zwemmers toch een mooi kampioenschap te bieden wordt deze wedstrijd georganiseerd door de KNZB regio Noord. Het is een enorm druk bezocht toernooi met veel individuele starts.
DZ&PC haalde op deze wedstrijd in totaal 18 medailles: 6x goud, 7x zilver en 5x brons.
Martine Kamminga haalde op de 200 meter schoolslag een gouden medaille en zwom met haar tijd van 2:56.97 meteen een limiet voor de zomerkampioenschappen. In mei mag ze op deze afstand dus uitkomen op de A-kampioenschappen van de regio. Dat geldt ook voor Mees Niemeijer op de 100 meter vrije slag. Bij zijn gouden medaille op de 100 vrij doorbrak hij ook nog eens de magische grens van de minuut en kwam uit op 59.92.

Gouden medailles waren er verder voor Jochum van Hattum (200 meter rugslag), Sander Heinsius (200 meter wisselslag) en voor de estafettes van de heren 4*50 wisselslag en 4*50 vrije slag
Zilveren medailles waren er voor Sander Heinsius (50 meter vrije slag, 100 meter vrije slag en 100 meter rugslag) en Ruben Trompetter (200 meter wisselslag, 200 meter rugslag en 100 meter rugslag).
De bronzen medailles werden gehaald door Ruben Trompetter (200 meter vrije slag, 100 meter vrije slag), Hidde Betten (200 meter vrije slag), Mees Niemeijer (50 meter vrije slag) en Sander Heinsius (100 meter vlinderslag).