Terugblik RZK 2017

Spetterende RZK Drachten 2017

Na een aantal warme zwembaddagen kunnen we de balans opmaken. Met ca 360 deelnemers, 130 jongens en 230 meisjes was dit een zeer druk bezette zwemwedstrijd.  Teams uit Groningen, Friesland en Drenthe wisten er een spectaculaire en sfeervolle wedstrijd van te maken.

Na 3 dagen strijden, we begonnen op vrijdagmiddag, heeft team DZ&PC een verpletterende indruk achtergelaten.  Maar liefst 12 van de 30 individuele nummers wist team DZ&PC winnend af te sluiten.

Karin Rijkelijkhuizen wist alle schoolslagnummers bij de vrouwen op haar naam te schrijven, een unieke prestatie. Daarnaast won ze ook de 50 m vrijeslag dames. De concurrentie zat haar op de hielen, maar ze wist nipt te winnen.
Erik Nijholt won bijna alle vrijeslagnummers bij de mannen,  de 100m, 200 m. en de 400 m vrijeslag. Alleen de 50 m vrijeslag werd gewonnen door Niels van Eck, ZPC Hoogeveen.
De rugslagnummers bij de mannen werden een prooi  voor Jelle Betten, de rugslagspecialist bij uitstek. De 200 m. rugslag werd op vrijdag gezwommen, echter toen was hij niet aanwezig.

De overige 3 gouden medailles all inn werden gewonnen door Myrna van Duijven op de 400 m. vrijeslag, Jacob de Roos op de 200 m wisselslag en Eline v.d. Wal op de 100 m. rugslag.

Junior 1 Carmen van Klaarbergen stond bij alle vrijeslagummers  op het ereschavot, dit gold ook voor Klaas Pit, junior 4, op zijn specialiteit de schoolslag. Op de 100 m schoolslag stond hij op de hoogste trede.
Bij de jeugd 1 en 2 haalde Martin Ruiter medailles op alle rugslagnummers, bij de 200m rugslag zelfs de gouden medaille. Hinke Groos wist meerdere plakken te winnen op diverse zwemnummers. Natuurlijk hebben de overige zwemmers ook goed gepresteerd, er werden mooie tijden op de klokken gezet.  

 
We kunnen terugkijken op een sfeervol evenement met volop muziek en gezelligheid. We hopen dat iedereen heeft genoten, ook de medaillekinderen die soms onder zeer warme omstandigheden hun taak volbrachten.
Met z’n allen kunnen we trots zijn dat we met team DZ&PC en vrijwilligers dit voor elkaar hebben gekregen.