Swim Cup Eindhoven/ NK lange baan

Swim Cup Eindhoven: 6 finaleplaatsen voor DZ&PC-ers

 

Afgelopen weekend was er van 6 t/m 9 april in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion de dertiende editie van de Swim Cup Eindhoven, sinds 2014 in combinatie met het NK lange baan. Zoals gebruikelijk staat het evenement geheel in het teken van de kwalificatie-eisen voor de komende internationale toernooien: WK, EJK, EYOF en Universiade. Op een enkele uitzondering na verschijnt de gehele Nederlandse top, inclusief de junioren/jeugd, aan de start.

Dankzij de vele inschrijvingen uit o.a. Duitsland en Tsjechië kan gesproken worden van een groot (internationaal) deelnemersveld. Zoals gebruikelijk bestaat elke dag van de Vierdaagse in Eindhoven uit series die ’s morgens worden gehouden en B-finales en A-finales ’s middags en op  de 50, 100 en 200 vrij zijn er zelfs C-finales.

 Natuurlijk was DC&PC hier ook aanwezig, dit keer met 6 zwemmers, Eline vd Wal, Hinke Groos, Myrna van Duijven, Karin Rijkelijkhuizen, Luca Ebbinge en Erik Nijholt. Trainer Michiel Riemslag stond deze kanjers bij en Linda van Duijven zorgde ervoor dat het hun aan eten niets ontbrak.

De meeste dames zwommen een PR op één of twee afstanden, Luca zat er heel dichtbij tijdens haar eerste optreden op de Swim Cup. Karin Rijkelijkhuizen haalt op de 200m schoolslag de B-finale in een uitstekende tijd, in de finale verbetert ze haar tijd van ’s morgens met 0.7 seconde . Ze gaat als 8e de B-finale in en eindigt keurig als 6e.

Op de 2e dag kwamen alleen Eline, Myrna en Erik in actie. Eline en Myrna zwommen de 100m rug, Myrna zwom net niet een pr, Eline deed dit wel en haalde met haar tijd zelfs de B-finale. In de finale ging het weer een stukje harder en leverde een 7e plek op. Erik zwom ’s morgens nog niet een geweldige tijd op de 200m vrij, maar het was wel goed voor een plekje i n de C-finale die alleen voor Nederlandse deelnemers was bestemd.  Ook bij Erik ging het in de finale nog een stukje harder en hij verbeterde zelfs het Regionale Record Senioren, wat op naam stond van Berjen Mellema. Hij werd 2e in de C-finale.

Op de 3e dag waren alle DZ&PC-ers weer aan de beurt, behalve Luca. Eline begon  met de 200m rugslag, dat ze inmiddels bij de top behoort op deze afstand bewees ze door zich als 2e in de B-finale te zwemmen. ’s Middags wist ze haar tijd met maar liefst 1.3 seconde te verbeteren. Helaas schoof ze niet een plekje op, ze bleef 2e.

Daarna waren de dames op de 100m schoolslag aan de beurt. Karin en Hinke zwommen  goed, maar helaas net geen pr. Voor de mannen stond de 400m. vrijeslag op het programma. Erik kwam uitstekend voor de dag met een pr, 3e plek B-finale.  ’s Middags ging er weer een seconde van zijn pr af en dit leverde hem een keurige 3e plaats op in de B-finale.

Als laatste mochten Hinke, Myrna en Eline aan de start verschijnen op de 100m. vrijeslag. Hinke en Myrna hadden graag hun pr willen verbeteren, maar het zat er niet in dit keer. Eline zwom voor het eerst onder  de magische 1 minuut grens.

Op de laatste dag kwamen Hinke, Myrna, Karin en Erik in actie. Karin, schoolslagspecialist, zwom 50m schoolslag en 50m vrij. Op de schoolslag zwom ze haar beste seizoenstijd, maar geen pr. Hinke verscheen aan de start op de 400m vrijeslag, ze zat heel dichtbij haar pr. Daarna was het de beurt aan Myrna, 200m wisselslag en 50m vrij.  Op de wisselslag zwom ze een uitstekende tussentijd op 150m. maar daarna was de pijp leeg. 

 Het koningsnummer 100m vrijeslag heren leverde voor Erik opnieuw een pr op, tevens C-finale. Ook dit keer ’s middags weer een tikkie sneller, goed voor een 4e plaats in de C-finale.