Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dzpcdoms/domains/dzpc.nl/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 470
Nieuws

DZ&PC Spring Swim 1-03-2020 LB

Hoi allemaal,

Na een geslaagde eerste editie van de DZ&PC Spring Swim nodigen wij jullie uit voor de tweede editie op zondag 1 maart 2020.

Ook dit jaar zullen er weer leuke prijzen zijn voor de snelste 3 zwemmers per finaleprogramma. Daarnaast zal er een Spring Swim bokaal worden uitgereikt aan de zwemmer/zwemster met de meeste Fina punten. Zie voor meer informatie de bepalingen.

In de bijlage vindt u de bepalingen en programma van de DZ&PC Spring Swim.

Limietwedstrijden seizoen 2019-2020

Hallo allemaal,

In de bijlage de bepalingen en de programma's voor de limietwedstrijden seizoen 2019-2020..

Twintig medailles voor minioren DZ&PC

Heerenveen - De minioren van DZ&PC hebben zaterdag 1 en zondag 2 juni twintig medailles in de wacht gesleept tijdens de regionale miniorenfinales in Heerenveen. Op iedere afstand en leeftijdsklasse streden de beste 24 zwemmers van de regio Noord (Friesland, Groningen en Drenthe) om de medailles. De zwemmers van DZ&PC kwamen thuis met 12x goud, 2x zilver en 6x brons en daarmee waren ze ook de winnaar in het medailleklassement.

Vijf van de gouden medailles gingen naar zwemster Frouke Ludwig, gevolgd door vier gouden medailles voor Ilse Wiltjer. Drie medailles waren er voor Tieme Wiersma, Indy Hof en Hein Muller.

Maar niet alleen de zwemmers met de medailles imponeerden. Want naast de 20 medailles werden er van de 72 individuele starts ook 51 persoonlijke records gezwommen. Daarbij werden naast de podiumplekken ook regelmatig de plekken 4 t/m 7 bezet door DZ&PC-zwemmers. In de gehele breedte zijn de zwemmers van DZ&PC dus zeer goed op weg.

Als klap op de vuurpijl werd in een prachtige mix-estafette het goede weekend bekroond met ook daar een gouden medaille.

De minioren kunnen zich nu gaan opmaken voor de officieuze NK lange baan in Dordrecht van zondag 30 juni.

 

Erik Nijholt twee keer Nederlands Kampioen

Tijdens het Open Nederlandse Kampioenschap zwemmen afgelopen weekend (21 t/m 23 juni) was DZ&PC vertegenwoordigd met 7 individuele zwemmers en 2 zwemmers extra in de estafettes. Erik Nijholt is daarbij Nederlands Kampioen van de lange afstanden geworden. Zowel op de 1500 meter vrije slag als op de 800 meter vrije slag mag Erik zich nu Nederlands Kampioen noemen.

Sterke races

De races van Nijholt waren sterk en lieten zien dat hij sinds vorig seizoen sterk verbeterd is. Op de 1500 meter haalde hij een persoonlijk record van 15 seconden en op de 800 meter 11 seconden. De tijden die hij zwemt (respectievelijk 16:03.07 en 8:21.22) waren ook vorig seizoen goed geweest voor een gouden plak op het NK. Zeer verdiende eerste plaatsen dus.
Op de laatste dag maakt hij het pakket nog even compleet. Met 3:59.15 doorbreekt hij voor het eerst de magische grens van de 4 minuten op de 400 meter vrije slag en mag hij nogmaals naar het podium. Ditmaal om de bronzen medaille op te halen.

Finales

Ook de andere zwemmers van DZ&PC haalden meerdere finales. Jelle Betten maakte zijn opwachting in 3 finales. Rugslagspecialist Betten zwemt dagelijks bij het KNZB-opleidingscentrum in Drachten. Op alle rugslagnummers wist hij zijn beste seizoenstijd neer te zetten, waarbij de 100 en de 200 rugslag een plek op het podium opleverde (brons). 
Myrna van Duijven uit Gorredijk haalt drie finales. Schoolslagspecialiste Karin Rijkelijkhuizen haalde ook drie finaleplaatsen (50, 100 en 200 meter). Lisanne Hassing haalde ook B-finale op de 200 vrij en zwom daar haar beste seizoenstijd in een mooie race. Na een jaar van fysieke tegenvallers was dat weer een prima opsteker.
Marrit Steenbergen, zwemmend bij Marcel Wouda in Eindhoven maar nog steeds lid van DZ&PC was na lange afwezigheid door blessures ook weer terug op het hoogste podium. Op de 50 meter vrije slag moest ze nog genoegen nemen met een vierde plaats, maar op de 100 meter vrije slag haalde ze een mooie zilveren plak!
Luca Ebbinge haalde net geen finaleplaatsen maar had mooie verbeteringen van haar persoonlijke records. Mees Niemeijer en Hidde Betten mochten aantreden tijdens een estafette van de 4*100 vrije slag bij de heren. Zij zwommen als team naar de elfde plaats.

Uitslag DZ&PC Spring Swim 09-03-2019

 

De uitslagen van de DZ&PC Spring Swim zijn bekend. Kijk snel in de bijlage.

Mochten er vragen zijn, dan kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.