Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dzpcdoms/domains/dzpc.nl/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 470
Competitie

Competitie

Vanaf 1 januari 2018 heeft de waterpolo-afdeling (DraGor) haar eigen website, kom snel een kijkje nemen voor de meest actuele informatie: https://www.wsgdragor.nl


Het allerleukste, voor de meesten althans, aan waterpolo zijn de wedstrijden. De competitie begint vaak het laatste weekend van september en eindigt in het derde weekend van april (hoewel door omstandigheden ook iets eerder begonnen kan worden en/of iets langer doorgegaan wordt). In die periode heb je, afhankelijk van de poule-indeling van jouw team, doorgaans 22 wedstrijden, 11 thuiswedstrijden en 11 uitwedstrijden. De thuiswedstrijden spelen wij in het prachtige zwembad De Welle in Drachten op zaterdag vanaf 17:00u (in heel uitzonderlijke gevallen vanaf 16:00u).

Natuurlijk is het ook mogelijk om alleen trainingen te volgen. Geef dit expliciet aan bij je aanmelding, dat scheelt in contributie!

Bij WSG DraGor hebben we dit seizoen (2016-2017) 3 herenteams, 1 damesteam, 1 aspirantenteam (jeugd onder 17), en 2 pupillenteams (jeugd onder 13). Onder het tabje "Teams" kan je de voorlopige (!) teamindelingen vinden. De eindstanden van alle teams van het seizoen 2015-2016 is hieronder te lezen:

Team

Klasse

Positie

Opmerkingen

Pupillen

District Tweede Klasse C (<13)

4 van de 4

Extra team volgend seizoen

Aspiranten

District Tweede Klasse A (<17)

N.v.t.

Met dispensatie gespeeld

Dames

District Eerste Klasse A

11 van de 12

Handhaving

Heren 4

District Derde Klasse A

12 van de 12

Terugtrekken

Heren 3

District Tweede Klasse A

8 van de 12

Handhaving

Heren 2

Bond Reserve Tweede Klasse C

11 van de 12

Degradatie

Heren 1

Bond Derde Klasse C

1 van de 11

Promotie