Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dzpcdoms/domains/dzpc.nl/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 470
Nieuws

WSG DraGor zoekt nieuwe hoofdtrainer(-ster)

WSG DraGor zoekt nieuwe hoofdtrainer(-ster)

WSG DraGor is de startgemeenschap opgericht in 2006 tussen de waterpolo-afdelingen van DZ&PC uit Drachten en ZPC ISIS uit Gorredijk, vandaar Dra(chten)Gor(redijk). Momenteel bestaat de startgemeenschap uit ongeveer tachtig leden verdeeld over twee pupillenteams (o.11 en o.13), een aspirantenteam (o.17), een damesteam, en drie herenteams. Het eerste herenteam speelt sinds dit seizoen in de Tweede Klasse Bond (promotie vanuit de Derde Klasse Bond) en strijd voor (terecht) lijfsbehoud.

Voor het nieuwe seizoen (start augustus 2017), zoekt het (jonge) eerste herenteam van DraGor een nieuwe trainer. Het eerste herenteam kent een gezonde mix van spelers met ervaring in de Eredivisie en Eerste Klasse en van spelers die hun volledige groei binnen de moederverenigingen hebben doorgemaakt. Hierdoor is het team een zeer gemotiveerd en hecht collectief dat ook veel met elkaar omgaat buiten het zwembad. Onder de leiding van een nieuwe trainer hopen de heren door te groeien in de Tweede Klasse Bond naar een stabiele middenmoter.

Sinds het begin van dit seizoen is de waterpolocommissie en het enthousiaste kader van de startgemeenschap begonnen met het introduceren van een uitgewerkt technisch en tactisch plan. In de komende maanden zal dit plan verder uitgewerkt worden. Richting volgend seizoen hopen we dat een nieuwe trainer ons kan helpen in het verder integreren van dit plan om zo de startgemeenschap op een hoger tactisch en technisch niveau te brengen over alle linies.

 

Kortom, met een focus op het eerste herenteam, hopen wij dat een nieuwe trainer of trainster ondersteunend wil zijn naar het andere kader en teams binnen de startgemeenschap. Naast deze vacature voor hoofdtrainer is er binnen de vereniging ook vraag naar ondersteuning op kleinere schaal bij individuele teams.

Er wordt drie keer in de week getraind: maandag (19.45u – 21.15u), dinsdag (20.00u – 21.15u), en donderdag (19.45u – 21.30u). De dinsdag-training wordt door alle teams als vaste trainingsavond aangehouden. Er wordt getraind in De Welle in Drachten (het enige 50-meter zwembad van het Noorden).

Wil je meer informatie? Ben je geïnteresseerd? Of ken je iemand die wel geïnteresseerd zou kunnen zijn? Stuur dan een berichtje naar WSG DraGor op Facebook of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Bestelformulier WSG DraGor

Is uw zwembroek of badpak aan vervanging toe? Of dat van uw kind? U kunt dan via dit formulier een bestelling plaatsen bij de waterpolocommissie. Caps, zwempakken, en zwembroeken zullen we slechts eenmaal per seizoen bestellen in verband met een minimale afname bij de leverancier. We zullen dit doen aan het einde van het seizoen (1 juli). Dit betekent dat alle bestellingen hiervan (en betalingen!) dan bij ons binnen moeten zijn.

Stuur het ingevulde formulier naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U zult een bevestiging van uw bestelling ontvangen. Indien dit niet het geval is, neem dan nogmaals contact met ons op. Om misverstanden te voorkomen, worden alleen nog maar bestellingen aangenomen via dit formulier.

 

Nieuw beleid omtrent UMV/UMV4 van kracht

Met ingang van 1 augustus 2016 is het nieuwe beleid omtrent de UMV en UMV4 ingegaan.

WSG DraGor wil ertoe blijven bijdragen dat haar leden met plezier kunnen sporten en zich in die sport, maar ook maatschappelijk, verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van de zwemsport vinden we daartoe erg belangrijk. WSG DraGor wil alle leden binnen hun persoonlijke mogelijkheden zo goed mogelijk laten sporten. Enthousiasme, ontspanning, plezier, en veiligheid zijn daarbij de belangrijkste elementen. Door ontwikkeling van zowel het sportieve vermogen, als het verenigingsgevoel willen we bewerkstelligen dat WSG DraGor een vereniging is om trots op te zijn. Ter ondersteuning hiervan hebben we reeds een set gedragsregels geformuleerd, welke opvraagbaar zijn via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deze gedragsregels beogen voornamelijk de goede werking en verstandhouding tussen de vereniging, haar organisatie (bestuurs- en commissieleden), kader (trainers, coaches, en begeleiders), vrijwilligers, sporters, en wedstrijdleiding te bevorderen.

In het kader van normen en waarden, zal WSG DraGor met ingang van volgend seizoen (1 augustus 2016) strenger toezien op naleven van sportief gedrag binnen en buiten het water. Concreet betekent dit allereerst dat er een strikter beleid komt omtrent het ontvangen van zware persoonlijke fouten (UMV en UMV4). Naast de boete die de betreffende speler, speelster, of coach ontvangt vanuit de KNZB, zal WSG DraGor de betreffende persoon ‘extra’ beboeten (zie onder voor de exacte bedragen). De extra boete zal ingevoerd worden omdat de vereniging hiermee hoopt “Fair Play” uit te stralen naar haar leden, andere verenigingen, en scheidsrechters. Het geld dat met deze extra boetes wordt verzameld zal worden gebruikt om nieuwe materialen (bijv. ballen, caps, netten) aan te schaffen voor de jeugd.

De gehele betaling dient worden te voltooid via de penningmeester van WSG DraGor, welke contact zal opnemen met de betreffende persoon indien nodig. Aan het einde van elk seizoen wordt de teller van alle spelers, speelsters, en coaches met betrekking tot de UMV weer op nul gezet, voor de UMV4 zal dit om het seizoen gebeuren (gezien de grovere aard van deze overtreding).

De kosten vanuit de KNZB voor een UMV liggen tussen de €15,- en €25,- (dit is afhankelijk van de overtreding die bestraft wordt). Deze zal als volgt ‘extra’ beboet worden:

·       De eerste UMV in het seizoen zal niet extra beboet worden

·       De tweede UMV in het seizoen zal extra beboet worden met €7,50

·       De derde UMV in het seizoen zal extra beboet worden met €15,-

De kosten vanuit de KNZB voor een UMV4 liggen tussen de €25,- en €35,- (dit is wederom afhankelijk van de overtreding die bestraft wordt). Deze zal als volgt ‘extra’ beboet worden:

·       De eerste UMV4 in het verloop van twee seizoenen zal extra beboet worden met €5,-

·       De tweede UMV4 in het verloop van twee seizoenen zal extra beboet worden met €10,-

·       De derde UMV4 in het verloop van twee seizoenen zal extra beboet worden met €20,-

Indien meer dan drie keer een UMV of een UMV4 door eenzelfde persoon wordt behaald binnen respectievelijk een of twee seizoenen, dan zal in samenspraak met de betreffende trainer en de waterpolo-commissie een passende straf worden toegepast. 

Gedragsregels WSG DraGor (DZ&PC)

DZ&PC en WSG DraGor willen ertoe blijven bijdragen dat hun leden met plezier kunnen sporten en zich in die sport, maar ook maatschappelijk, verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van de zwemsport vinden we daartoe belangrijk. DZ&PC wil alle leden binnen hun persoonlijke mogelijkheden zo goed mogelijk laten sporten. Enthousiasme, ontspanning, plezier, en veiligheid zijn daarbij de belangrijkste elementen. Door ontwikkeling van zowel het sportieve vermogen als het verenigingsgevoel willen we bewerkstelligen dat DZ&PC een vereniging is om trots op te zijn. Ter ondersteuning hiervan hebben we een set gedragsregels geformuleerd. Deze gedragsregels beogen voornamelijk de goede werking en verstandhouding tussen de vereniging, haar organisatie (bestuurs- en commissieleden), kader (trainers, coaches, en begeleiders), vrijwilligers, sporters, en wedstrijdleiding te bevorderen. DZ&PC vraagt van ouders/verzorgers om van deze regels kennis te nemen en ze niet alleen te respecteren, maar ook hun kinderen hierin instrueren.

In het bijgevoegde bestand vindt u de betreffende gedragsregels.

Bijlagen:
Bewaar het bestand Gedragsregels DZPC - DraGor Versie.pdfGedragsregels DZ&PC/DraGor[ ]???203 kB

WSG DraGor en SponsorKliks

Ook WSG DraGor heeft zich aangemeld bij SponsorKliks.

SponsorKliks is een website waar je aankopen kunt doen op bijna alle grote en kleine webshops (bijv. Bol.com, Cool Blue, Thuisbezorgd) en tegelijk je club kan helpen, zonder iets extra’s te betalen!

Bij iedere bestelling die gedaan wordt ontvangt SponsorKliks een commissie van de betreffende webshop. 75% van deze commissie staat SponsorKliks af aan de club.

Klik op deze link of selecteer WSG DraGor op de website van SponsorKliks, ga naar de betreffende webwinkel, en doe je bestelling! Zonder extra kosten sponsor je dan onze mooie waterpolo-vereniging.

Nogmaals de link naar de pagina van WSG DraGor op de website van SponsorKliks: sponsorkliks.com/winkels.php?club=5969