Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dzpcdoms/domains/dzpc.nl/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 470
Nieuws

Diplomazwemmen 11 maart 2017

Diploma zwemmen in Beilen.

Na wekenlang trainen was het vandaag weer zover…..diplomazwemmen! Drie van onze dames gingen voor het laatste certificaat voor Balletbeen en twee voor Basishouding.

Drie auto’s volgeladen met begeleiding, juryleden, papa’s, mama’s  en natuurlijk onze vijf synchroon zwemsters. In de auto was het wat stilletjes, toch best weer even spannend…..

Alle zwemsters begonnen met het onderdeel Lenigheid, twee keer de spagaat. De ene plat op de grond en de andere een stukje erboven. Daarna de onderdelen in het water, voor Balletbeen: eggbeaten, balletbeen en duikelaar en voor Basishouding: eggbeaten en van beweging naar figuur.

Aan de waterkant stonden allemaal super trotse ouders, want wat hebben ze het goed gedaan! De spanning was weg dus maakten de meiden het weer reuze gezellig.

Maar toen kwam het moment van de Diploma-uitreiking………. De spanning was weer van de gezichtjes af te lezen………. Eén voor één werden de namen opgenoemd: Kaitlin, Fleur, Rosalien, Noa en Amber!!! Ze hebben alle vijf het diploma in de pocket! Ze hebben het fantastisch gedaan!

GEFELICITEERD!!!

foto van Synchroonzwemmen DZ&PC.

 

 

De terugreis was niet meer zo stilletjes, het was een klein feestje……;)

Demo bij de zwemvierdaagse in de Welle

Sinds vorig jaar zijn we mee demo's aan het zwemmen. Want wat is er nou leuker dan de wereld laten zien hoe mooi synchroonzwemmen is! 

En omdat we eigenlijk vaak in zwembaden in omstreken (o.a. Buitenpost, Gytsjerk, Burgum) demo's geven, dachten we daar verandering in te brengen. Een mailtje naar de Welle was genoeg en we mochten een demo bij de start van de avondvierdaagse komen zwemmen. We hebben het reuze naar ons zin gehad, wat een leuke sfeer! 

En die zwemvierdaagse... die ging na ons van start! Tip: doe een keertje mee!

Klik hier voor de: Website van de Welle over de zwemvierdaagse

 

Demo ter ere van de opening van het zwembad in Burgum

12 September was het zover, de opening van het zwembad in Burgum! En wij waren uitgenodigd om een demo te komen zwemmen...

 

 

7 uur 's ochtends verschenen de eerste gezichten al in het zwembad. Van onze eigen training kwam niet veel meer terecht want als je make-up, nagels en haar moet doen blijft er niet veel tijd over. Toch zat het hele team stipt om 8.55 uur in de vijf auto's op weg naar Burgum. 

Daar aangekomen troffen we een prachtig gerenoveerd zwembad aan en na snel nog even droog te trainen in de gymzaal waren we er klaar voor. We zwommen een stuk van zo'n 9 minuten en na afloop kregen we een groot applaus! 

Nadat alle meisjes weer omgekleed waren vertrokken we weer naar het clubhuis van DZPC om op groot scherm de demo nog een keertje te bekijken. Zo konden de ouders, die deze keer niet mee mochten, toch even kijken hoe het was geweest. 

Op de heenreis zat een van onze jongste meisjes (7 jaar) op de achterbank glunderend te verkondigen dat we voor de wethouder gingen zwemmen. Toen we haar vertelden dat de burgemeester er ook nog bij zou zijn was ze helemaal onder de indruk. Quote: 'Dit is heel speciaal hè?'.

En dat was het, heel speciaal... hopelijk voor rede vatbaar!

 

 

 

Hieronder nog een foto van het stukje in de Drachtster Courant.