Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dzpcdoms/domains/dzpc.nl/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 470
Nieuws

SuperSpetters voor iedereen

 

Onlangs vond in Amsterdam de aftrap plaats van het initiatief "SuperSpetters voor iedereen", georganiseerd door het National Fonds Kinderhulp, het Jeugdsportfonds en de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Met dit initiatief willen zij het leszwemmen, volgens de SuperSpetters methode, ook mogelijk maken voor kinderen die opgroeien in armoede. Dit alles is mogelijk dankzij een financieel impuls vanuit de VriendenLoterij.

Ook wij, DZ&PC, steunen dit initiatief om de zwemlessen toegankelijk te maken voor alle kinderen. 1 op de 8 kinderen in Nederland groeit op in armoede en voor hun ouders/verzorgers zijn de kosten voor zwemlessen vaak te hoog. Jaarlijks verlaten om die reden tussen de 10.000 en 15.000 kinderen de basisschool zónder zwemdiploma. We dragen graag ons steentje bij om ervoor te zorgen dat dit aantal in de komende jaren afneemt en ook deze kinderen zwemvaardig en -veilig worden.

De nieuwe en innovatieve zwemlesmethode SuperSpetters van de KNZB verschilt van het huidige zwemaanbod op een aantal punten. Zo krijgen de kinderen bijvoorbeeld les in kleinere groepjes met meer persoonlijke aandacht voor het kind en voor de ouder (max. 8 kinderen per lesgever). Daarbij leren de kinderen op een goede en leuke wijze zwemmen en behalen het KNZB zwemdiploma dat vergelijkbaar is met de eindtermen van het reguliere C-diploma.

 

 

 

bron: http://www.knzb.nl/actueel/nieuws/bericht/1000035375/zwemdiploma_ook_voor_kinderen_die_opgroeien_in_armoede/

Nieuwe lestijden SuperSpetters

In september 2016 start er een nieuwe lesgroep SuperSpetters met nieuwe lestijden en -momenten. De lessen voor deze nieuwe groep vinden plaats op de maandagmiddag van 15:45 tot 16:30 uur en woensdagmiddag van 17:15 uur tot 18:00 uur.

 

Wilt u uw zoon/dochter ook op een leuke en goede manier leren zwemmen? Meldt u dan snel aan of neem contact op voor meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Start nieuwe lesgroep SuperSpetters

In maart 2016 start er weer een nieuwe lesgroep SuperSpetters. Met de SuperSpetters-methode van de KNZB is het mogelijk om binnen 10 maanden op een leuke manier goed te leren zwemmen en diploma te behalen. Het SuperSpetters diploma staat min of meer gelijk aan de eindtermen van het C-diploma. Klik hier voor meer informatie over deze eigentijdse methode.

 

Wilt u uw zoon of dochter op een leuke manier goed en veilig leren zwemmen? Neem dan snel contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie en meld u aan. 

Eerste KNZB zwemdiploma's uitgereikt

Op donderdag 18 februari zijn de eerste KNZB SuperSpetters zwemdiploma's uitgereikt in Drachten. Drie toppers wisten in 10 lesmaanden het diploma te behalen (gelijk aan eindtermen C-diploma). Voor een volle tribune met ouders en andere familieleden lieten ze zien wat ze allemaal geleerd hebben in de zwemlessen. Heel veel zwemplezier gewenst voor de toekomst!

In maart 2016 start er weer een nieuwe lesgroep. Wilt u uw zoon/dochter ook op een leuke en goede manier leren zwemmen? Meldt u dan snel aan of neem contact op voor meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Eerste SuperSpetters lessen een succes

De eerste drie SuperSpetters lessen zijn achter de rug. De kinderen beleven veel plezier met de nieuwe zwemlesmethode en ook de ouders/verzorgers zijn positief. Na drie lessen is er ook al progressie zichtbaar, een aantal kinderen durft al zelfstandig in het diepe te springen en het hoofd geheel onder water te houden. Mooie stappen in de eerste periode waar watergewenning centraal staat.

Kortom, een goede start!

 

gepubliceerd op: woensdag 12-03-2015