Recreatief zwemmen bij DZPC

De recreatieve afdeling, ook wel RES wat staat voor Recreatief Elementair Sporten, biedt verschillende mogelijkheden voor alle leeftijden in het zwembad aan.

Jeugd

Zwemmen bij DZPC kan zodra de kinderen hun A-diploma behaald hebben. Op woensdagmiddag vinden dan de meeste jeugdlessen plaats. Je kunt voor de lessen van het B en C-diploma gaan zwemmen en dan doorstromen naar één van de afdelingen binnen DZPC.

Je kunt ook verder gaan met de keuzepakketten: Snorkelen, Survival, Balvaardigheid en Wereldzwemslagen. De Survival lessen worden in samenwerking met de Reddings Brigade Drachten op donderdagen aangeboden. Afhankelijk van de omvang en samenstelling van de groepjes zal er vastgesteld worden wanneer er afgezwommen kan worden.

Op zaterdagochtend is er een speciaal lesuur voor de jeugd waarin extra aandacht besteed wordt aan de technische aspecten van het zwemmen

Senioren

Voor senioren zijn er verschillende mogelijkheden in de week de mogelijkheid om volledig zelfstandig, maar toch samen, baantjes te zwemmen en in conditie te blijven. Voor hen die meer begeleiding en lessen prettig vinden, is er de Masters die op woensdagavond zwemt.

Daarnaast biedt DZ&PC ook de gelegenheid voor met name dames, om in een apart bad (warmer water en hogere luchttemperatuur), onder begeleiding te werken aan conditie en gewicht. Deze groep heet binnen DZ&PC, de Water Girls. Deze les vindt plaats op dinsdagavond.

Voor meer informatie, mail je naar res @ dzpc . nl